Australian Labradoodle

Australian Labradoodles hebben zichzelf bewezen als de ideale huisdieren en metgezellen.
Ze worden vaak gebruikt in een zeer breed spectrum van doelgroepen en niveaus van beperking, o.a. dementie, verpleeginstellingen, Korsakov-syndroom, verstandelijke beperkingen, meervoudige handicaps, autisme spectrum, ADHD, PDD-NOS, jeugdzorg of in de psychiatrie.
Aminal assisted Activities (AAA), Animal Assisted Therapies (AAT) en Animal Assisted Educations (AAE) wordt gebruikt om comfort, ontspanning, en een gevoel van welzijn aan mensen te geven. De inzet van dieren heeft meestal een positieve invloed op het geestelijk en lichamelijk welzijn van de mens.
De Australian Labradoodle heeft een atletisch, gracieus en compact voorkomen en beweegt zich erg gemakkelijk en zijn vrolijk en energiek. Ze leren graag en zijn gemakkelijk te trainen. Ze zijn geweldig in een familiaire omgeving omdat het een erg sociale hond is. Ook temperament en solidariteit maakt dat ze een grote familie metgezel zijn. De Australian Labradoodle is heel erg op mensen gericht, ze kunnen echt niet zonder menselijke aandacht en gezelschap. Ze zoeken regelmatig oogcontact en weten dan precies wat er in een mens omgaat, ze kunnen emoties goed aanvoelen. Ze zullen je proberen op te vrolijken of komen heel rustig bij je liggen om troost te bieden.
De Australian Labradoodle is rustig in huis, mits goed getraind!  Ondanks dat ze graag in het gezelschap van mensen zijn, kunnen ze gerust een paar uur alleen thuis blijven.

Maten

Je hebt labradoodles in 3 maten;

Vacht

De vacht van een Australian Labradoodle hoort niet te verharen, geeft geen typische hondengeur af en is allergie vriendelijk.
De Australian Labradoodle kan twee soorten vachten hebben; golvend of krullend.

De honden hebben geen ondervacht. Een Australian Labradoodle kent geen ruiperiode, maar verliest wel haar. Dit is het dode haar, dat met borstelen verwijderd dient te worden. Je kunt dit vergelijken met het haarverlies bij mensen. Wel verliezen alle honden een keer hun vacht; tussen 8 en 14 maanden gaat al het puppyhaar eruit. Dan moet er flink geborsteld worden. Daarna is 2 keer per maand borstelen voldoende.

Kleur

Er zijn veel kleuren mogelijk;
O.a. gebroken wit, creme, cafe au lait, chocolate, abrikoos, zilver en zwart, rood, goud en blue. Een zilveren labradoodle wordt altijd zwart geboren.

De aankoop van een pup is een lange termijn aangelegenheid in zowel tijd als geld. Het bezit van een hond is een belangrijke beslissing. Het maken van de juiste keuze kan enorme beloningen opleveren, zoals kameraadschap, loyaliteit, ontspanning en activiteit. Kies zorgvuldig en zoek van te voren goed uit of de Australian Labradoodle de hond is die u wilt. Vraag u vervolgens af waarom u een hond wilt en wat uw verwachtingen ervan zijn. Een pup in huis kan een heerlijk lonende ervaring zijn. Niet alleen u, die verantwoordelijk bent voor de verzorging en het welzijn van het dier, maar alle personen in huis moeten een duidelijk beeld van honden hebben en van hun verantwoordelijkheid bewust zijn.

U moet zich ook realiseren en beseffen dat uw hond niet die kleine puppy blijft, maar zal groeien. De hond moet zindelijk gemaakt worden, opgevoed worden en gehoorzaamheids lessen volgen. U moet als hondeneigenaar bereid zijn de grote verantwoordelijkheid op u te nemen die het bezit van een hond met zich mee brengt. Als u ervan overtuigd bent dat de Australian Labradoodle de juiste hond is, is dat geweldig.

Wachtlijst is wegens beëindiging kennel definitief gesloten

Mijn naam is Thea van der Voort en ik ben getrouwd met Martin en samen hebben we 2 zonen. We wonen met onze beestenboel in Vijlen heerlijk rustig tussen de heuvels, groene bossen en velden. Honden spelen een grote rol in ons leven en deze passie delen we samen.

Deze liefde voor honden en met name het unieke ras de Australian Labradoodle, uit zich in het actief bezig zijn met de honden en het op verantwoorde wijze fokken van een nestje. De Australian Labradoodle is een erge leuke hond, met goede karaktereigenschappen.
We fokken op karakter en gezondheid en hopen zo ons steentje te kunnen bijdragen aan het voortzetten en behouden van dit leuke en veelzijdige ras.

In 2008 werd onze droom werkelijkheid, op 16 juni 2008 werd ons eerste fokteefje geboren bij Carolien van Beek van de Annahoeve in Venlo, een kleine medium met een fleece vacht. Ze heeft de speciale naam “Migaloo” gekregen, vernoemd naar de witte bultrugwalvis die alleen in Australië voorkomt en de Aboriginals noemen de blanke mensen Migaloo (witte man). Migaloo is de stammoeder van The Didgeri-doodle Australian Labradoodles.

In december 2009 kwam een 2de fokteefje in ons leven. Ook zij is geboren bij Carolien van Beek van de Annahoeve in Venlo, een kleine medium met een fleece vacht. Ze heeft de speciale naam Didgeri gekregen, vernoemd naar The Didgeri-Doodle Australian Labradoodles.